INGREDIENTE Trestie de zahar

TRESTIE DE ZAHAR ORGANICA PRIN COMMUNITY TRADE
DIN PARAGUAY

 

 

 

APROVIZIONATA DE LA MONTILLO DIN 2001

 

Nu doar un ingredient cheie in rasfaturile noastre dulci preferate, zaharul este unul dintre cele mai bine pastrate secrete de frumusete ale naturii. Obtinem zaharul din trestie de zahar organic dintr-o regiune din lume cunoscuta drept ‘Cradle of Organic Sugar’, unde femeile localnice folosesc zaharul pentru a-si pastra mainile fine ca parte a rutinei de curatare. Relatia comerciala cu noi ofera locuri de munca vitale si stabilitate oamenilor ce traiesc in comunitati rurale in Paraguay. Un fermier poate taia in medie 1.000 kg de trestie pe zi, fiecare ajungand pana la 3 metri inaltime.

 

Fermierii culeg manual si macina trestia pentru a obtine zeama, care este fiarta, redusa la sirop, apoi cristalizata si cernuta pentru a produce zaharul de inalta calitate pentru produsele noastre.

 

Cooperativa Montillo a fost formata in 1995 din 37 de mici fermieri si a crescut acum la peste 400 de membri. Creend locuri de munca atat de necesare in zone rurale, relatia comerciala cu noi incurajeaza localnicii sa ramana in comunitate si pastreaza traditiile vii.

 

Trestia de zahar este cultivata organic. Culegand trestia manual si utilizand frunzele ca fertilizator in locul chimicalelor daunatoare ajuta la protejarea naturii salbatice locale.

 

URMARESTE-NE PE SOCIAL MEDIA                                   ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER